|
It is currently Mon 6. Sep 2010, 08:52
|
View unanswered posts | View active topics
Zasto je Hip Hop na Balkanu mrtav?
| Author |
Message |
|
Vojvodinac
Administrator
Joined: Wed 1. Apr 2009, 23:56 Posts: 895 Location: Wien,Bela Crkva,Ruma
|
 Re: Zasto je Hip Hop na Balkanu mrtav?
Dominik
mislim da sam neutralan u toj prici jel ja zvim na zapadu ali ako pogledam nemacki hip hop i nas balkanski mogu da kazem da smo mi tek u zabaviste a oni studiraju. Ima dobre artiste slazem se ali fora je sto je lose trziste a mi nemamo hip hop industriju dok nemaci to imaju.
Mora jos dosta da se radi na tome
_________________ http://www.becka-sekta.net
|
| Wed 8. Jul 2009, 16:53 |
|
 |
|
Dominik
Amateur
Joined: Tue 7. Jul 2009, 00:18 Posts: 25 Location: 34 000 Kragujevac
|
@Vojvodinac, to da... Ali kod njih je hip hop kultura odmah bila zastupljena... Zato i njihovi (underground) izvodjachi tipa Sido, Kool Savas, Tony D, Fettes Brot, Die Beginner, Azadom, Kollegah itd itd (da ne nabrajam) imaju tako dobre promocije i marketinshke poteze, dok nashi mainstream i komerc izvodjachi sa svojim (ne)iskustvom (kako koji) ne mogu nishta da urade, a kamoli oni sa puno talenta i potencijala... I opet ko je kriv zbog toga... Nije ni balkan, ni izvodjachi shto znaju ili ne znaju da repuju, vetj samo drzhava i kultura u nashoj drzhavi zajedno sa nashim primitivnim narodom...
A danas kad pitash klince i klinke shta slushaju (koji shatro slushaju rep/hip hop) - njihov odgovor je "Marchelo, Beogradski Sindikat, Cvija, Elitni Odredi" i slichni izvodjachi koji se vrte po TV-u non stop i/ili koji izbace jednu dobru ljubavnu pesmu na koju se te iste klinke (chitaj kurve) pronadju shatro, i istripuju da su kul ako imaju to za ring tone.
Mozhe scena mnogo dobro da se izgradi, ne samo kod nas, nego na celom balkanu, ali dzhaba kad medijima prvo ne pada na pamet da se cimaju sa (po njihovom mishljenju) budalama koji nose dzhakove, furaju kachkete, kajle, shta vetj... Vishe im se isplati da pozovu Lepu Brenu, Zvezde Granda, Severinu, Shabana i da glume bratstvo i jedinstvo i na taj nachin zgrtju pare.
_________________ http://www.myspace.com/dominik034 - Dominik on MySpace http://www.myspace.com/convictsound - ConvicT SounD on MySpace
|
| Thu 9. Jul 2009, 02:36 |
|
 |
|
G_FighT_ aka_KadEL
Moderator
Joined: Wed 10. Jun 2009, 16:38 Posts: 41 Location: Brcko DC
|
Slazem se i sa Vojvodincem i sa Dominikom.... Kolko god se trudili danasnji Hip-Hoperi/Reperi oko scene na balkanu publika nije toliko zainteresirana,ja licno poznajem osobe neke mislim drugarice neke koje se pale na neku ljubavnu pjesmu od elitnog odreda naprimjer moja jedina i slusaju je po cijeli dan u skoli il kad izadju sa ekipom van i onda kazu kako oni slusaju rep ovo ono a kod kuce ubi se se sa sinanom stojom halidom i sta ja znam skim vec... Znaci publika se treba malo probudit i potrudit i zainteresirat oko hip-hopa
_________________ Sava Coast Crew
http://www.myspace.com/g_fight
http://www.savacoastcrew.ucoz.com
|
| Thu 9. Jul 2009, 09:02 |
|
 |
|
Vojvodinac
Administrator
|
Dominik ovo sa klinke i ljubavne pesme hehehe crko sam hehe ali u pravo su Nasi ljudi naprimer ovde becu koji rapuju kada im kazem koliko treba da platu da bi imali kvalitetnu pesmu oni kukaju skupo je el ne moze malo jeftinije. Posle odu negde snimaju pesme na krs opremu i zelu sa tim da zaradu paare to ne ide tako. Dok naprimer nemac ili austrijanac on dodje plati ti mu uradis dobru pesmu on ode kod razne firme i prestavi se sa tom pesme i trazi novac da bi uradijo ceo album u vazonu "sponsoringa" ako mu sve to uspe jos uzme od drzavi Opstine Bec iz Kulturni Buget novac. Ja sam ti ovaj primer naveo jel kod nas je veliki Problem mentalität i da su uslove jako lose.
|
| Thu 9. Jul 2009, 09:08 |
|
 |
|
Vojvodinac
Administrator
|
G_FighT
to mi je poznato!
Kada sada pregledas nase domace Tv stanice mora makar jedan kanal da prenosi narodnu musiku ovde u becu nasi balkanci samo kupuju Satelitske Antene da bi hvatali DM kanal od dragane mirkovic cak so svabi provalili koliko su nasi nalozeni na to da mozes vec preko normalni TV kabel u austriju da narucis pink za 20 evra mesecno.
Ja momentalno vidim jedini nacin kako bi mogao balkanski hop da se rasiri i da se stvori kao neka publika putemn interneta.
Ali kao sto sam reko naprimer ako neki los rapper objavi pesmu na neki balkanski hip hop forum vidis komentare kao
"Sranje je" - "bolje prestani da rapujes" itd
a kada bi postavijo na neki nemacki forum ljudi bi ti dali kritiku objasnili bi ti na cemu da radis da bi bolje zvucilo.
Primer kada neki lik napise da zeli da kupu opremu na nase domace forumi vidis da svaki drugi komentar ljudi njega savetuju da kupi behringer a to je zivo sranje znaci mlogo nisu upuceni.
A o mastering i Mixing da ne pisem.
|
| Thu 9. Jul 2009, 09:18 |
|
 |
|
Dominik
Amateur
Joined: Tue 7. Jul 2009, 00:18 Posts: 25 Location: 34 000 Kragujevac
|
@Vojvodinac, to si potpuno u pravu... Kod nas na forumima par ljudi znaju napisati pancheve, poredjati multije i oni su odmah uhvatili Boga za muda... Odmah su oni glavni na forumima... Zato mnogo mrzim forumashe i te internet repere... Ali ako hotjemo realno, donekle su i u pravu... U redu je da oni bace realnu kritiku, da nekom drugom reperu ukazhu na greshke, pomognu i slichno... Ali kad dodje chovek s pesmom tipa: "Ja sam reper - vozim shleper" onda stvarno nema drugog nachina da mu stavish do znanja da je idiot... O_o
Mislim, danas se likovi registruju po forumima i prvo shto urade kache svoje pesme koje bi mogao osnovac neki da napishe... I josh se tripuju da su im pesme mnogo kul, a kad im neko kazhe "Losha pesma, proradi na tekstu i tehnici" onda to primaju mnogo k srcu i teraju sve u q, i niko nema pojma, samo je on najpametniji...
A i shto se repera tiche, vide gangstera i kokain samo na televiziji, zatim napishe pesmu o tome kako on smrche kokain, kako sheta drolje, kako vozi bentli, mercedes i slichno... Ajde kontam kad to pishu klinci 92-93 godishte... Ono, nema shta da kazhesh nego debili mali napaljeni.. Ali kad to pishe neki "normalan" reper onda stvarno - no comment.
_________________ http://www.myspace.com/dominik034 - Dominik on MySpace http://www.myspace.com/convictsound - ConvicT SounD on MySpace
|
| Thu 9. Jul 2009, 16:47 |
|
 |
|
8.putnik
Beginners
|
Zato sto su umreli izvodjaci OD gladi :)) da su znali lepo da snime duete sa miletom kiticem, mitrom miricem janom sekom stojom sabanom i darom bubamarom imali bi po 3 tezge mesecno po dijaspori kao prateci izovodjaci i uspeli da probiju svoje ostale pesme preziveli bi zajedno sa scenom....
sad se radjaju tatini sinovi koji su videli spot candy shop, just a lil bit, culi changes i untli of the time culi za snoop dogga i eminema i rekli maaamaaaa ocu ja da budnem reper ko ovi sa mtv a onda mama se sazalila i rekla naravno cero, tata ce zavrsi jos onu zgradu i dva potkrovlja i proda stanove pa ce ti platimo i studio i sve sto treba... ce kresnes i ti nekad neboj se...
i zamisli takavi slinavci ga izrdkaju u stdiju i na njih se napali 300000 mladih guski (7-14god) to povuce jos tolko reklja i eto prsla rep scena... takve i ne pustaju na nastupe niti imaju kintu za to a ni ovi sto ih slusaju nisu sposobni za nastupe =======RAP SCENA u mocvari.......................................
|
| Fri 20. Nov 2009, 20:23 |
|
 |
|
Moderator
Joined: Sun 7. Jun 2009, 13:55 Posts: 106 Location: Pivo Kvart
|
Evo vako stoje stvari na balkanu trenutno.
Scena koja je pochela prva da vlada je FMJAM naravno dostigli su vrh samom pojavom, oni koji su htjeli da suradjuju s njima i koji su naravno mogli su takodje poznati na nashoj sceni. FMJAM je bio svima super dok se rap nije prosirio po cijeloj bosni. E kad se prosirio po cijeloj bosni, oni koji nisu bili iz Tuzle gdje je i gnijezdo FMJAMA naravno nisu vishe dali da FMJAM bude na vrhu jer zasto bih ako to nisu oni...pa da kako bi to bilo drugacije kod nas u bosni neko prokleto. Vremenom FMJAM sa svojom slavom staje i pusta heitere da zauzmu tron te gase sve svoje emisije i web portale kako i sama scena umire.Oni koji su bili protiv fmjama su prezivili i pune klubove u koje mogu stati oko 30 ljudi i oni su poznati jako jako..., kad god se neko iz FMJAMA pojavi na bini pune se dvorane kao i stadioni. Znaci FMJAM se gasi u Bosni Rap umire. sto se tiche Hrvatske, takodje ista stvar BOlesna braca su bili vrh i znalo se za hip hop u HR zobg radi chega nezna se ali oni su se povukli, ko je ostao onda poznat u HR niko, tako da i to umire. U Srbiji je stvar malo drugachija Scena je ziva zbog toga shto ima vishe grana HIP HOPa tamo...
pocevshi od marchela preko ajs nigrutina pa do struke. Uvjek se snima uvjek se nastupa uvjek grmi tamo...
Hip Hop na balkanu je mrtav zbog toga shto... Imamo puno seljachina, Shto je u najgorem sluchaju svaki gazda svih lokala, pa tako morash slushat one pizdarije sa DM SATA.mrtav je zato sto na Balkanu onaj ko slusha Hip Hop on ili je beatmaker ili je producent ili je reper...slushaoca nema...na svim ovim partijima kojim sam bio i nastupo open majk traje duze od samog nasheg nastupa i kad pogledash svi koji su u publici su izasli na binu....zato i kidam iz ove zemlje sto prije
_________________ Kod mene na microfonu i danas dan pauchina snimam samo kad pozelim da vam dam po usima
Jeli vi to iz Mrznje furate na slikama NO AVATAR shta ba NO AVATAR nemoj da banujem cijelu scenu
Pusa One Love (no homo)
|
| Fri 28. May 2010, 22:37 |
|
 |
|
RLX
Administrator
Joined: Wed 15. Apr 2009, 11:26 Posts: 220 Location: Bg South, Geto
|
Rep ce uvek biti qrac jer su reperi sise.
_________________ It's bussines, never personal....
|
| Wed 21. Jul 2010, 22:49 |
|
 |
|